1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Pomoc w interpretacji wyników |
asia 1975
Odpowiedzi: 136
Wyświetleń: 43438
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2015-03-23, 16:15 Temat: Pomoc w interpretacji wyników |
Przyjmij moje wyrazy współczucia |
asia 1975
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2015-03-01, 15:49 Temat: Pomoc w interpretacji wyników |
fijałka postaraj się, choć wiem , że to bardzo ciężko ale spróbój uspokoić emocje.
Jeśli chirurg podejmie decyzję o założeniu PEGa to tylko i wyłącznie będzie z korzyścią dla Twojego brata bo nie umrze z głodu jakby guz całkowicie zamknął światło przełyku. PEG to nie katastrofa bo wstrzykuje się do żoładka zmiksowane o konsystencji ciasta na naleśniki wszelkiego typu potrawy, które sami w domu możecie przygotowywać i chory po takim wstrzyknięciu może wstać, chodzić iść na spacer czy cokolwiek innego. Natomiast przy jejunostomii niestety musi być podłączony do woreczka z pompą przez ok. 12-15godz. Wytłumacz bratu , że to wcale nie musi być na stałe tylko jak uda wyciąć się guza który blokuje światło przełyku to potem można będzie tego PEGa odłączyć. Ale według mnie jeśli lekarz zdecyduje się założyć tą gastrostomię to będzie to dobra decyzja jeśli brat się oczywiście na to zgodzi . |
asia 1975
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2014-12-02, 20:34 Temat: Pomoc w interpretacji wyników |
Czyli nie ma co się załamywać, trzeba być dobrej myśli ,w tych trudnych chwilach mieć nadzieję, że podana chemia to ta indukcyjna i zmniejszy na tyle gada, by można brata poddać resekcji żołądka. Trzymam kciuki. |
asia 1975
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2014-12-02, 14:26 Temat: Pomoc w interpretacji wyników |
Trudne są dla was obecnie te chwile, w myślach ubijacie tego gada wszelkimi sposobami. Onkolog zlecił chemioterapie , ale mam pytanie jak ją nazwał czy nazwał ją paliatywną czy inaczej. Tak czy inaczej trzeba mieć wiarę, że chemia zmniejszy guza i wówczas chirurdzy będą mogli wyciąć gada całkowicie. Pozdrawiam i trzymajcie się. |
|
|